All-on-six

Fogászati és implantációs központunkban a hagyományos implantáció / fogbeültetés mellett az azonnali, úgynevezett all on six implantációs technológiát alkalmazzuk.

.

Az azonnali implantáció / fogbeültetés teljesen foghiányos vagy több egymás melletti hiányzó fog esetén alkalmazható. Legnagyobb előnye a hagyományos implantációval / fogbeültetéssel szemben, hogy a páciens a fogak eltávolítása utáni gyógyulási fázisban csupán 2-3 napig fogatlan, majd egy fix, csavaros rögzítésű, azonnal terhelhető, kompozit fogsort kap. A néhány hónapos gyógyulást követően az ideiglenes fogsor egyszerűen lecsavarozható a fog implantátumokról, a végleges pótlás pedig műtéti beavatkozás nélkül egyszerűen felcsavarozható.

.

A teljes fogsor mindössze 4 vagy 6 fog implantátumon helyezkedik el. A fog implantátumokat oda helyezik, ahol a legkedvezőbb / legmasszívabb a csonttömeg, így kedvezőtlen csontkínálat esetén is alkalmazható a csontpótlás elkerülésével.


A hagyományos és az azonnali implantáció / fogbeültetés menete:

Hagyományos implantáció / fogbeültetésAzonnali (all-on six) implantáció / fogbeültetés
1. Fogak eltávolítása1. Fogak eltávolítása
2. Kb. 3 hónap gyógyulási fázis, mely idő alatt a páciens fogatlan. Maximum kivehető fogsor viselése lehetséges.2. Azonnal terhelhető fog implantátumok behelyezése. 2-3 nap elteltével ideiglenes, kompozit leplezésű híd felcsavarozása (fix pótlás).
3. Fog implantátumok behelyezése3. –
4. Újabb 3 hónap gyógyulási fázis4. Kb. 5-6 hónap gyógyulási fázis
5. Felépítmények (fogak) felhelyezése5. Ideiglenes híd egyszerű lecsavarozása és a végleges porcelán híd felcsavarozása, műtéti beavatkozás nélkül.
Kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésére egy ingyenes konzultáció keretében!