Esztétikai beavatkozások

  • Fogfehérítés
  • Fogászati héjak
  • Ínyplasztikai beavatkozások
Esztétikai beavatkozások

Kezelések

fogfehérítés, esztétikai beavatkozások

Fogfehérítés

A fogászati esztétikai eljárások már- már rutinszerű képviselője a fogfehérítés. Egy magabiztos és szép mosoly rögtön magára vonja a tekintetet.

fogfehérítés

Fogászati héjak

A porcelán héjkerámia (veneer), olyan esetekben jelenthet megoldást, ha kisebb problémák adódnak a fogak színével, formájával, töredezettségével vagy ha hézagok alakulnak ki a fogak között.

lézeres beavatkozás

Ínyplasztikai beavatkozások

Az ínyplasztika több beavatkozás típust foglal magába, melyek a következők:
1. Vestibulum plasztika, 2. Frenulectomia, 3. Smile design

Fogfehérítés

A fogászati esztétikai eljárások már- már rutinszerű képviselője a fogfehérítés. Egy magabiztos és szép mosoly rögtön magára vonja a tekintetet. Különböző kulcsfontosságú módszerek léteznek az esztétikai fogászat területén. A mai világban fontos, hogy magabiztosak legyünk, és ezt úgy is elérhetjük, hogy ápoltan és hófehéren tartjuk a fogainkat. Ez által Ön magabiztosabbá válik, energiát sugároz és így bizalmat ébreszt másokban is.

Az évek során a napi rutinjaink velejárójaként (pl. kávé, tea, vörösbor, dohányzás) egyre jobban elszíneződnek a fogaink. A különböző sajtóorgánumokban reklámozott fogfehérítő hatásúként eladott fogkrémek alapvetően nem tudják a fog színét világosítani, visszaadni az esztétikus és szép mosoly lehetőségét. Mi egy hatékony és biztos módszert ajánlunk Önnek, amely segítségével biztosan elérjük a kívánt mosolyt, illetve hogy Ön rendelkezzen a legszebb fogpárral a környezetében.

A fogfehérítés során egy gélt helyezünk el a fog felszínén, amely az elszíneződéseket a felszabaduló oxigén segítségével elhalványítja, illetve megszünteti, így a fogak visszanyerhetik eredeti szépségüket. Sok esetben kérdezik tőlünk pácienseink azt, hogy a fogfehérítés káros-e a fogakra. A válasz az, hogy nem. Ezek a fogászati anyagok úgy lettek kialakítva, hogy semmilyen esetben sem tudják károsítani a fogak szöveteit.

A jelenlegi fogászati laser készülék felgyorsítja a folyamatot, ami a korábbi 1-1,5 órás időtartamról így lecsökkent nagyjából 20-25 percre.

A kezelés menete:

  1. ínyvédő maszk felhelyezése
  2. fehérítő anyag felfestése
  3. néhány perces megvilágítás laserrel

Közvetlenül a kezelés után:

  • tartózkodjunk a színezett ételektől, italoktól
  • mellőzzük a dohányzást
fogfehérítés
fogfehérítés

Fogászati héjak

A porcelán héjkerámia (veneer), olyan esetekben jelenthet megoldást, ha kisebb problémák adódnak a fogak színével, formájával, töredezettségével vagy ha hézagok alakulnak ki a fogak között. A héjkerámia vagy más néven veneer vékony réteget képez a fog felületén, melyet legtöbbször a felső frontális fogakon szoktak alkalmazni, ezzel új, gyönyörű, esztétikus és teljes értékű mosolyt adva a páciensnek. A forradalmian új technológiáknak köszönhetően a fényáteresztését is tudjuk változtatni, így adva vissza a tökéletes „Hollywood”-i mosolyt pácienseinknek.

Rendelőnkben az úgynevezett direkt héjakat alkalmazzuk. A fog csiszolása és felépítése ugyanazon alkalommal történik. Az ilyen munkákhoz egy speciális tömőanyagot vagy annak több árnyalatát festjük fel. A ragasztóanyag is más, mint a hagyományos töméseknél. A módszer előnye a gyorsaság és javíthatóság. Vagyis, ha sérülés éri a héjat, esetleg lepattan, a javítás egyszerűen elvégezhető, nem kell a teljes héjat eltávolítani, elég kipótolni a sérült darabot. A hagyományos, indirekt héjak kerámiából készülnek, melyeket fogtechnikus készít. Ezeknél a javítás nem lehetséges.

A héjkerámia ha megsérül, a fogak elszíneződhetnek, ezért javasolt időben felkeresni a fogorvosunkat. A notórikus fogcsikorgatás felgyorsíthatja a pótlás kopását vagy akár le is törheti. Érdemes ez esetben orvosolni a fokcsikorgatást, például egy harapásemelő alkalmazásával.

Ínyplasztikai beavatkozások

Az ínyplasztika több beavatkozás típust foglal magába, melyek a következők:

1. Vestibulum plasztika:
A teljes kivehető pótlások esetén előzetesen alkalmazott sebészeti beavatkozás. Amennyiben nincs elég feszes nyálkahártya az állcsontgerinc tetején, amin a pótlás tapadna, képesek vagyunk az el nem mozdítható nyálkahártyát “meghosszabbítani”. Ezáltal a pótlás felszínt nyer, jobban tapad. Ilyenkor egy sebészeti beavatkozással az állcsont gerinc alján az áthajlást lejjebb helyezzük. Néhány hét gyógyulás után meg tudjuk kezdeni a pótlás elkészítését.

2. Frenulectomia:
Általában fogszabályozás miatt van rá szükség. A beavatkozás során az ajak és nyelvfék megerősödött rostjait laser segítségével helyi érzéstelenítésben eltávolítjuk, ezzel biztosítjuk, hogy a fogak gyökeréhez tapadt nyálkahártyarostok normál fiziológiás helyükön segítsék tovább az arc mimikáját és az ajkak mozgását. Bizonyos esetekben a nyelvfék az ami gátolja a hangképzést, ilyenkor szintén a nyelvfék kórosan megvastagodott rostjait vágjuk át. Néhány hetes gyógyulást igényel.

3. Smile design:
A mosoly megtervezése. Tankönyvi példákkal lehet illusztrálni a tökéletes mosolyt. Amennyiben a páciens az esztétika helyreállítását szeretné, úgy előzetesen képesek vagyunk egy makett segítségével modellezni és átbeszélni a kívánt eredményt. Az esztétikai helyreállítások magukba foglalhatják az íny és a fogak korrekcióját is. Az ínyt általában laser segítségével korrigáljuk, a fogakat fogászati héjakkal vagy koronákkal tudjuk szebbé tenni.

ínyplasztikai beavatkozások