All-on-six

Fogászati és implantációs központunkban a hagyományos implantáció / fogbeültetés mellett az azonnali, úgynevezett All-on-six implantációs technológiát is alkalmazzuk. Ez a beavatkozás sokak számára nagyon szimpatikus, hiszen a mai rohanó világban senkinek sincs felesleges fél éve fogaira várni. A legtöbb ember azonnal szeretne pótlást és ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a technikai háttér nagyon fontos.

Az azonnali implantáció / fogbeültetés teljesen foghiányos vagy több egymás melletti hiányzó fog esetén alkalmazható. Legnagyobb előnye a hagyományos implantációval / fogbeültetéssel szemben, hogy a páciens a fogak eltávolítása utáni gyógyulási fázisban csupán néhány napig fogatlan, majd egy fix, csavaros rögzítésű, azonnal terhelhető, ideiglenes, kompozit fogsort kap. Tekintve, hogy ezek a pótlások csavaros rögzítésűek, így néhány hónapos gyógyulást követően az ideiglenes fogsor egyszerűen lecsavarozható a fog implantátumokról, a végleges pótlás pedig műtéti beavatkozás nélkül egyszerűen elkészíthető majd felcsavarozható.

További előny, hogy ez a technológia lehetővé teszi nagy általánosságban a csontpótlás elkerülését. A beavatkozáshoz a lehető legfejlettebb anyagokat használjuk. Az implantátumok maguk nem térnek el a hagyományosaktól, de az implantátum fejek, maga a felépítmény nagy minőségi ugrás a hagyományos technikákhoz képest.

Míg a hagyományos implantációs eljárásoknál az implantátumok mindig párhuzamosan kerülnek behelyezésre, addig az All-on-six típusú beavatkozásoknál sokszor döntött implantátumokat ültetünk be, ahol a dőlés szög akár 50-60 fok is lehet. Ez segíti azt, hogy sok esetben egyszerűbb munkamenet mellett rosszabb csontozatból is csontpótlás nélkül lehessen implantálni, hisz a fogimplantátumokat oda helyezik, ahol a legkedvezőbb / legmasszívabb a csonttömeg.

A teljes fogsor mindössze 4, 5 vagy 6 fog implantátumon helyezkedik el.

Hagyományos implantáció

1. Hagyományos implantáció

All-on-four nagy dőlésszögű implantátumok

2. Felül klasszikus késleltetett implantátumok csontpótlással, alul All-on-four nagy dőlésszögű implantátumokkal

All-on-six nagy dőlésszögű implantátumok

3. All-on-six nagy dőlésszögű implantátumokkal

A hagyományos és az azonnali implantáció /
fogbeültetés menete

HAGYOMÁNYOS IMPLANTÁCIÓ / FOGBEÜLTETÉS

1.

Fogak eltávolítása

2.

Kb. 4 hónap gyógyulási fázis, mely idő alatt a páciens fogatlan. Maximum kivehető fogsor viselése lehetséges.

3.

Fog implantátumok behelyezése

4.

Újabb 4 hónap gyógyulási fázis

5.

Felépítmények (fogak) felhelyezése

AZONNALI (ALL-ON SIX) IMPLANTÁCIÓ / FOGBEÜLTETÉS

1.

Fogak eltávolítása. Azonnal terhelhető fog implantátumok behelyezése. Néhány nap elteltével ideiglenes, kompozit leplezésű híd felcsavarozása (fix pótlás)

2.

-

3.

-

4.

Kb. 5-6 hónap gyógyulási fázis

5.

Ideiglenes híd egyszerű lecsavarozása és a végleges porcelán híd felcsavarozása, műtéti beavatkozás nélkül.

SAJTÓSZOBA

All on six: teljes fogsor napokon belül

Akár 30-35 évig is kiszolgálhatja tulajdonosát az all on six technológiával készült, szinte azonnal használható fogimplantáció. A módszer szegedi specialistája, dr. Görög Gábor szerint minimális kockázat mellett kiemelkedően magas siker érhető el.