Eset­tanulmányok

fogfehérítés után

Eset #1

A páciens az alsó és felső fogívét szerette volna helyrehozni. A legtöbb foga oly mértékben mozgott, hogy nem lehetett már megmenteni. CT és röntgenfelvételek után közösen, azonnali implantáció és azonnali terhelés mellett döntöttünk először a felső, majd alsó állcsont tekintetében. (All- on-six implantáció).

ELŐTTE

RÖNTGENFELVÉTEL A BEAVATKOZÁS ELŐTT

UTÁNA

RÖNTGENFELVÉTEL A BEAVATKOZÁS UTÁN

Eset #2

A felső állcsontban több helyen foglazulás történt, ezen kívül a fogak több helyen szuvasak voltak. A páciens a felső fogsorát szerette volna helyrehozni. Tekintve, hogy ezen fogak nem voltak olyan állapotban, hogy a pótlást rajtuk horgonyozzuk el, a fogak eltávolítása mellett döntöttünk.

Az azonnali implantációt követően azonnali műanyag pótlást is készítettünk nagyjából egy hét alatt (All-on-six implantáció). Hat hónap gyógyulási időt követően készítettük el a végleges, szintén műanyag, csavarokkal rögzített pótlását.

ELŐTTE

fogászati röntgen

UTÁNA

fogászati röntgen

Eset #3

A páciens a felső foghiányok pótlása miatt kereste meg klinikánkat. Hosszú távú, stabil megoldást kért. A húzandó fogak eltávolítását és a meglevő szuvas fogak tömését és felépítését követően a jobb felső ötös fogtól a bal felső nyolcas fogig tartó híd mellett döntöttünk a megfelelő esztétika miatt. A pótlást fém-kerámia ragasztott koronákkal kiviteleztük nagyjából kettő hét alatt.

ELŐTTE

UTÁNA

Eset #4

A páciens felső fogait szerette volna rendbe hozatni. Elmondása szerint mind a rágás mind az esztétika fontos volt számára, így beszélgetésünk végén egy felső prettau körhíd elkészítésében állapodtunk meg.

Előtte fotó: A páciens első napos képe konzultáció alkalmával.
Utána fotó: A pótlás felragasztása utáni állapot.

ELŐTTE

UTÁNA

Eset #5

A Páciens alsó és felső teljes fogatlansággal érkezett hozzánk. Rögzített fogpótlást szeretett volna, melyet, ha szükséges el lehet távolítani (csavarokkal rögzülő) (All-on-six) Az implantátumok behelyezése után, négy hónap gyógyulási időt követően végül fém-kerámia pótlás mellett döntöttünk.

FOGHÚZÁS UTÁN

A MUNKA ÁTADÁSA UTÁN

A MUNKA ÁTADÁSA UTÁN

IMPLANTÁTUM BEHELYEZÉSE UTÁN

MUNKA KÖZBEN

MUNKA ELVÉGZÉSE UTÁN

Eset #6

A páciens jobb alsó hatos fogát építettük fel. Kérése alapján igyekeztünk elkerülni a gyökérkezelést. Tekintve, hogy a fog a fogíny szintjéig szuvas volt, majdnem az összes koronai anyagot el kellett fúrnunk. A tömőanyag számára így lehetetlen volt “kapaszkodót” találni. A fogat végül úgynevezett Parapulpális csapokkal erősítettük meg, ezzel biztosítva az elkészített munka hosszú élettartamát. A kezelés egy alkalmat vett igénybe.

ELŐTTE

UTÁNA

Eset #7

  1. Fotó: régi amalgámtömés, szuvas barázda, melyet egy egyszerű töméssel szeretnénk rendbe hozni.
  2. Fotó: üreg kialakítása töméshez
  3. Fotó: kész tömés

1.

2.

3.

Eset #8

A páciens az alsó fogsorát szerette volna rendezni. Megbeszélés alapján fémkerámia körhíd elkészítését kezdtük el.

Röntgenfelvétel: Az alsó fogsor ínysorvadása következtében kilazult fogak az elülső és a hátsó régióban.
Munka közben: A kilazult fogak eltávolítását követően hat héttel csiszolás és lenyomatvétel, majd harapás regisztrációja.
Végső állapot: A kész alsó körhíd ragasztás után.

RÖNTGENFELVÉTEL

MUNKA KÖZBEN

VÉGSŐ ÁLLAPOT

Eset #9

Az alábbi fotók egy belső fogfehérítés előtte-utána állapotát mutatják.

1. kép: Több, mint 10 évvel ezelőtt gyökérkezelt fog sárgás/barnás elszíneződése.
2. kép: Belső fogfehérítés és tömés utáni állapot.

1.

2.