Fogágy betegségek kezelése

Szájhigiéniés tanácsadás

A fogágybetegségek kezelésének első lépcsőjéről van szó. Sajnálatos módon a pácienseknek legtöbbször egész életen keresztül senki sem mutatja meg, hogy a napi rutin szájápolás milyen lépésekből áll. Így akár napi ötször is lehet fogat mosni, úgy, hogy az egész mit sem ér…

Fogkő eltávolítás

A fogkő azon baktériumok megkövesedett tömege, melyek több napon keresztül nincsenek fizikális súrolás által eltávolítva a fog felszínéről. Az íny mellett vagy alatt megjelenve irritálják azt, melynek következtében az íny sorvadásnak indul. Ez néhány év alatt a fogak elvesztéséhez vezethet. A fogkő eltávolítást félévente javasoljuk megismételni.

Parodontológiai műtétek

fogágybetegéséget
A már előrehaladott ínysorvadás esetén alkalmazzuk. Olyan beavatkozásokról van szó, melyekkel segítünk az emberi szervezetnek kiiktatni a gyulladt, kóros tényezőket, ezáltal visszaállítani egy olyan állapotot, melyet a későbbiek során önmaga fenn tud tartani. Természetesen ehhez szervesen kapcsolódik, és minden esetben megelőzi a szájhigiénés tanácsadás, valamint a fogkő eltávolítás.