Fogimplantáció a reménytelennek hitt esetekben is

A GGDent Innovatív Implantológia és Fogászat azon pácienseket is fogadja, akiket máshonnan már elutasítottak. Dr. Görög Gábor vezető szájsebész sokéves szakmai tapasztalattal nyújt segítséget betegeinek.

Mi a leggyakoribb ok, amire hivatkozva több fogászati rendelő is elutasítja a fogbeültetést?

Legtöbbször a csekély csontállomány a fő ok. Így a csontpótlási lehetőségek hiányára vagy a számára idegen implantációs rendszerre hivatkozva utasítja el páciensét az orvos.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre azok számára, akik kedvezőtlen csontállománnyal rendelkeznek?

A lehetőségeket egy ingyenes konzultáció keretében tárjuk fel. Egyik a szintetikus csontpótlás, amely mellett léteznek egyedi megoldások is, mint például a vékony vagy tű implantátumok, melyek szélessége eltér a normáltól. Szóba jöhetnek az alacsony implantátumok, melyek hosszúsága tér el az általánostól, de megoldást jelenthet az implantátumok megdöntése is. Sok esetben a csontpótlás és az egyedi implantációs megoldások kombinációit alkalmazzuk.

Nagyon sokan félnek magától a beavatkozástól, számukra mi lehet a megoldás?

Azok számára, akik pánikszerűen félnek, éber szedálásban javasoljuk végezni a műtétet, melyet aneszteziológus bevonásával végzünk. Éber szedációval egy olyan állapot idézhető elő, amely által csökken a páciens fogászati kezeléstől való félelme, szorongása, fájdalomküszöbe emelkedhet, mindeközben éber és együttműködő marad.

Mit takar a GGDent Innovatív Implantológia és Fogászat elnevezés?

A hagyományos implantáció mellett egyedi fogbeültetési technológiákra specializálódtunk. Ilyen például az All-on-six implantáció: komfortos fogpótlás a teljes foghiánnyal élőknek. Az implantátum beültetése után néhány nappal az ideiglenes fogpótlás fix, csavaros rögzítéssel kerül a helyére. Mindössze 4, 5 vagy 6 implantátumon helyezkedik el a teljes fogsor és sok esetben még kedvezőtlen csontkínálat esetén is megvalósítható. A gyógyulási idő után az ideiglenes fogsor műtéti eljárás nélkül lecsavarozható, az új, végleges pótlás pedig egyszerűen felcsavarozható.

Bár fő profilunk az implantológia és szájsebészet, a fogorvosi szakma teljes szolgáltatási körét kínáljuk. A GGDent Fogorvosi Team tagjai magas szintű szakmai munkát valósítanak meg.

A fogimplantáció specialistájaként sok, más rendelőből már elutasított páciensen tud segíteni. Honnan a tapasztalata?

Évekig Budapesten praktizáltam, főként a külföldi fogászati turizmusban. Itt minden „gyorsítottan” kellett, hogy működjön, hisz a beteg érkezése után néhány nappal már indult is vissza külföldre. Ez a gyakorlat egyedi, azonnali megoldásokat követelt, ami nagyon sok szakmai tapasztalatot adott.

Forrás: Délmagyarország Egészségmagazin melléklet 2022.04.16.